Yapılan açık artırmada Leonardo da Vinci kırdığı yeni rekorla açık artırmada satılan en pahalı eser tahtını devraldı. Biz de bu listeye giren eserleri derledik.
8- Les Femmes d’Alger (“Version O”), Pablo Picasso (179.4 MİLYON dolar)
Picasso’nun ‘Cezayir Kadınları’ serisinden bir tablo olan 1955 imzalı ‘Version O’, 2016 yılında New York’ta gerçekleştirilen bir açık artırmada 179.4 milyon dolara alıcı bulmuştu.
7- Portraits of Maerten Soolmans/Oopjen Coppit, Rembrandt (180 MİLYON dolar)
Evli çift Oopjen Coppit ve Marten Soolmans’ın resmedildiği esere açık artırmada Rothschild ailesi tarafından verilen 180 milyon dolar, Rijksmuseum ve Louvre müzeleri arasında bölüştürüldü.
6- No. 6 (Violet, Green and Red), Mark Rothko (186 MİLYON dolar)
Soyut dışavurumcu sanatçı Rothko tarafından 1951’de yapılan menekşe, yeşil ve kırmızı ağırlıklı eser, Amerika topraklarında yapılan en pahalı eser olma özelliği taşıyor. Eser, 186 milyon dolara Rus milyarder Dmitry Rybolovlev tarafından satın alınmıştı.
5- Number 17A, Jackson Pollock (200 MİLYON dolar)
Kenneth C Griffin tarafından 200 milyon dolara satın alınan soyut eser, Pollock tarafından 1948’de hayata getirilmişti.
4- Nafea Faa Ipoipo, Paul Gauguin (210 MİLYON dolar)
Gauguin’in 1892’de iki Tahitili kızı resmettiği ‘Ne Zaman Evleneceksin’ adlı tablosu 2014 senesinde, orijinal değerinden 90 milyon dolar aşağı bir fiyatla alıcı bulmuş; ancak süreç, açık artırmada usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla mahkemeye taşınmıştı.
3- Card Players, Paul Cézanne (250 MİLYON dolar)
Cézanne’nin beş resimlik serisinin parçası olan ‘Kart Oyuncuları’ adlı eserin tam fiyatı henüz bilinmiyor. Zira Katar kraliyet ailesi tarafından satın alınan tablonun değeri kayıtlara alt limitten geçmiş.
2- Interchange, Willem de Kooning (300 MİLYON dolar)
Dünyanın en pahalı soyut manzara tablosu olma meşalesini hala elinde tutan Interchange, 2015 senesinde Chicago’da gerçekleştirilen özel bir açık artırmada 300 milyon dolara alıcı bulmuştu.
1- Salvator Mundi, Leonardo da Vinci (450.3 MİLYON dolar)
Kayıtlara ilk kez 15. yüzyılda Kral 1. Charles’ın kraliyet koleksiyonu ile giren tablo, Kasım 2017’de yaklaşık 20 dakika süren bir açık artırmada 450.3 milyon dolara satıldı. ‘Dünyanın Kurtarıcısı’ adlı tablo dört yıl önce açık artırma olmaksızın özel bir Rus koleksiyoner tarafından 127.5 milyon dolara satın alınmıştı.
Görseller, donanımlar ve teknik özellikler hakkında önemli not Yarı iletkenlerle ilgili olarak global ölçekte yaşanan sıkıntı, şu anda araç üretimiyle ilgili teknik verileri, opsiyonların kullanılabilirlik durumunu ve üretim sürelerini etkilemektedir. Üretime bağlı olarak anlık değişiklikler meydana gelebileceği için internet sitesinde gösterilen görsellerde özellikler, opsiyonlar, donanım paketleri ve renk temaları tam olarak yansıtılamayabilir. Mevcut kısıtlamalar ile ilgili daha detaylı bilgi almak için lütfen Yetkili Satıcınıza danışın.